BEHANDELINGEN

Soms werkt een behandeling goed bij de ene, maar niet bij de andere.

Hoe komt dat? Omdat iedere patiënt uniek is. Diverse factoren spelen hierbij een rol (leeftijd, geslacht, fysieke/mentale gezondheid…).
Bijgevolg verdient iedereen een persoonlijke aanpak.

Daarom ga ik steeds op zoek naar de meest geschikte behandelmethodes en wordt een specifiek behandelplan opgesteld, gericht op de persoonlijke noden en wensen van iedere patiënt.

Algemene kinesitherapie

Diverse problemen van het bewegingsapparaat worden hier behandeld: nek-en rugklachten, hoofdpijn, ligament- / spier- / peesproblemen, fracturen, postoperatieve revalidatie, frozen shoulder, kaakproblemen, BPPV, artrose, evenwichtsproblemen, deconditionering en gangrevalidatie.

Sportkinesitherapie

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten of wil je net een blessure vermijden? Dan kan je hier terecht voor een specifieke revalidatie of preventie kinesitherapie op maat van jou en je sport.

Taping

Tapes kunnen aanvullend gebruikt worden indien nodig.
Elastische kinesiotape stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam en biedt ondersteuning.
Klassieke niet elastische tape wordt gebruikt om een gewricht te stabiliseren.

Manuele therapie

Manuele therapie is een verlengstuk van kinesitherapie. Er wordt extra aandacht gegeven aan het mobiliseren en manipuleren van gewrichten, om de beweeglijkheid zo optimaal mogelijk te houden.

Dry needling

Triggerpunten worden behandeld door met een fijn naaldje de pijnlijke spier aan te prikken.
Er wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) naald. Er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Spieren zullen bijgevolg snel en langdurig ontspannen.

Perinatale kinesitherapie

Heb je klachten tijdens de zwangerschap (rugpijn, bekkeninstabiliteit…)?
Of kom je graag even langs om informatie in te winnen (hoe persen, hoe bekkenbodemspieren aanspannen, wat mag ik doen en wat niet?...)
Ook na de bevalling is het raadzaam de bekkenbodemspieren en het volledig spierkorset (core stability) op te trainen.

Ademhalingskinesitherapie

Deze therapie wordt gebruikt bij acute of chronische longaandoeningen om de overtollige slijmen naar boven te halen en uiteindelijk op te hoesten.
Ademhalingskinesitherapie wordt ook gebruikt bij de behandeling van:
- RSV (respiratoir syncytieel virus):
  ophoesten van slijmen bij baby’s
- Hyperventilatie
- Ter voorbereiding van hartoperatie

- ...

Rugschool

In vele gevallen is rugpijn een gevolg van te zwakke spieren in je buik en rug, alsook door foutieve zithouding, foutieve hef- en tiltechnieken …
Samen stellen we een individueel behandelplan op waarin educatie en core stability training (optrainen van het spierkorset) centraal staan.